Στολισμός Βάπτισης με Θέμα Είδη Ραπτικής

Στολισμός Βάπτισης με Θέμα Είδη Ραπτικής

Ο Σταύρος και η Μαντώ είναι φίλοι από παλιά – αυτή τη φορά μας τίμησαν για δεύτερη φορά, να οργανώσουμε την όμορφη βάπτιση της μικρής μας Ελένης.

Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αμφιάλης και η δεξίωση στο Terra Verde στο Πέραμα.

Το πρώτο μας ραντεβού ήταν υπέροχο – αναπολήσαμε τις όμορφες στιγμές από το γάμο τους, όταν όμως ήρθε η ώρα να δούμε πιο θα είναι το θέμα της βάπτισης της μικρής Ελένης, δεν καταλήξαμε σε κάποιο συγκεκριμένο.

Η Μαντώ ήθελε κάτι πολύ ροζ αλλά ταυτόχρονα κάτι διαφορετικό. Ο Σταύρος ήθελε κάτι ιδιαίτερα κοριτσίστικο αλλά θέμα δεν είχαμε ακόμα.

Ώσπου… Βάπτιση με Θέμα Ραπτικά

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει αγάπη για τα χειροποίητα, τα διαφορετικά και ιδιαιτέρα πράγματα μιας άλλης εποχής, έτσι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό μετά την συζήτηση μας είναι τα είδη ραπτικής.

Δουλέψαμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες – από το πώς θα είναι το στυλό για το βιβλίο ευχών μέχρι το σχέδιο της δαντέλας που θα έμπαινε μαζί με τις παιώνιες στην κολυμπήθρα. Όλα πήγαν όπως τα είχαμε οργανώσει – απλά ΤΕΛΕΙΑ.

Στην εκκλησία ο στολισμός περιείχε μια μεγάλη κουβαρίστρα (τραπεζάκι) με ραπτομηχανές και σίδερα μιας άλλης εποχής με δαντέλες και λουλούδια.

Ο προσωποποιημένος χειροποίητος καμβάς της Ελένης καλωσόριζε τους καλεσμένους της. Η κολυμπήθρα διακοσμημένη με off white δαντέλα, γάζα σε dusty pink απόχρωση και τις αγαπημένες ροζ παιώνιες.

Τα βαπτιστικά της μικρής μας Ελένης είναι φόρεμα της εταιρείας Designer’s Cat. Το κουτί της βάπτισης είναι ξύλινη συρταριέρα με ζωγραφισμένη ραπτομηχανή.

Τα χειροποίητα κουτάκια των μαρτυρικών από τελάρα κεντήματος με το ύφασμα και τις δαντέλες που είχαν και οι μπομπονιέρες.

Η λαμπάδα βάπτισης από βαμβακερά μαλακά τούλια στα χρώματα μας και η χειροποίητη ξύλινη κουβαρίστρα ολοκλήρωναν απόλυτα το σκηνικό που θέλαμε να δημιουργήσουμε.

Οι καλεσμένοι μετά το τέλος του μυστηρίου δροσίστηκαν στην υγεία της Ελένης με λεμονάδα και βυσσινάδα, γλυκάθηκαν με τα γλυκά της βάπτισης και πήραν την μπομπονιέρα τους.

Η μπομπονιέρα είναι κουτάκι ξύλινο με παλαίωση, δαντέλα λεπτή εκρού που διακοσμεί το παραθυράκι του, κουμπί ξύλινο, μεταλλικές μινιατούρες ψαλίδι και ραπτομηχανή / κορδέλα μεζούρα.

Τα κουφέτα τα έχουμε βάλει εσωτερικά μέσα σε χειροποίητο υφασμάτινο φακελάκι. Οι μικροί μας καλεσμένοι πήραν τη δική τους μπομπονιέρα – ένα craft lunch box με ανάλογες σφραγίδες – μέσα η αγαπημένη μας ξύλινη τρίλιζα με το θέμα / όνομα και βέβαια ζαχαρωτά.

Το βιβλίο ευχών της Ελένης είναι τελείως διαφορετικό από ότι έχετε δει μέχρι σήμερα. Δημιουργήσαμε από ξύλο μεγάλη κουβαρίστρα και κάθε ένα φύλλο εσωτερικά είναι διαφορετικό. Τα εξώφυλλα είναι αναλόγως διακοσμημένα με δαντέλα και ξύλινες μινιατούρες στο θέμα μας – είδη ραπτικής. Το στυλό που χρησιμοποίησαν οι καλεσμένοι για να γράψουν τις ευχές τους είναι μια ξύλινη βελόνα.

Στην δεξίωση οι καλεσμένοι βρήκανε τα τραπέζια τους διακοσμημένα με μεγάλες χειροποίητες κουβαρίστρες, με συνθέσεις διαφόρων λουλουδιών και βέβαια παιώνιες ροζ – τέλος τα κεράκια που συμπλήρωναν τη διακόσμηση είχαν υπέροχο άρωμα που γέμιζε την ήδη όμορφη ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση Βάπτισης με Θέμα Είδη Ραπτικής

Και ιδού το αποτέλεσμα…

Σταύρο και Μαντώ, ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε ξανά, αυτή τη φορά για τη βάπτιση της μικρής Ελένης!

Υγεία και αγάπη στην όμορφη οικογένεια σας – να την χαίρεστε.

You might be interested in …