Πόσα χρόνια χρειάζεται ο γάμος για να ευτυχίσει;

Loving-Couple

Μια του γάμου, δυο του γάμου και τρεις και η καλή του τύχη. Αν και τα τρία χρόνια σε μια σχέση θεωρούνται επικίνδυνα και το κρίσιμο σημείο που ο χωρισμός παραμονεύει, στο γάμο μάλλον ισχύει το αντίθετο. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του αγγλικού δικηγορικού γραφείου Slater & Gordon, τα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα στο τρίτο έτος του γάμου τους.

Στη σχετική έρευνα συμμετείχαν 2.000 άτομα μέσα από τις απαντήσεις των οποίων διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο χρόνο έγγαμου βίου είναι έντονος ο απόηχος της χαράς και του ενθουσιασμού που αναπτύχθηκαν κατά την προετοιμασία αλλά και τη μέρα του γάμου. Τον επόμενο χρόνο σειρά έχει η ουσιαστική γνωριμία του ζευγαριού, η ανακάλυψη συμπεριφορών και συνηθειών στην πραγματική καθημερινή τους διάσταση.

Και φτάνοντας -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στον τρίτο χρόνο με τη βέρα στο δεξί τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και το ζευγάρι βιώνει τις καλύτερες στιγμές του. Είναι τότε που το ζευγάρι αισθάνεται άνετα με αυτό που συμβαίνει και πιο συνειδητοποιημένο από ποτέ σχεδιάζει το μέλλον του προσθέτοντας σε αυτό και τη δημιουργία οικογένειας. Επίσης, τον τρίτο χρόνο φαίνεται ότι τα ζευγάρια αποκτούν το λεγόμενο κοινό ταμείο.

Μετά το τρίτο έτος, όμως, τα ζευγάρια αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρές προκλήσεις. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το πέμπτο έτος του γάμου ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της κούρασης που προκύπτει από την έντονη επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και από το μεγάλωμα των παιδιών.

Τέλος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα ζευγάρια που κατάφεραν να παραμείνουν ευτυχισμένα και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης έγγαμης επταετίας είχαν μεγαλύτερα ποσοστά ευτυχισμένου γάμου για το υπόλοιπο της ζωής τους.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *