Γαμήλιο προσκλητήριο: Η ταυτότητα του γάμου!

Prosklitirio

Είναι η επίσημη ανακοίνωση για το μεγάλο γεγονός, είναι αυτό που δίνει στους καλεσμένους την πρώτη εικόνα για το γάμο σας, είναι αυτό που μαρτυρά το χαρακτήρα που θα έχει η τελετή. Συνεπώς, πρέπει να επιλεχθεί με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Από το χρώμα και το σχήμα της ίδιας της πρόσκλησης και του φακέλου, μέχρι το όποιο σχέδιο στο φόντο και τη γραμματοσειρά, όλα παίζουν το δικό τους ρόλο αποκαλύπτοντας στοιχεία της τελετής που θα ακολουθήσει.

Κατ’ αρχάς, τα χρώματα που επικρατούν στο προσκλητήριο είναι αυτά που θα χαρακτηρίσουν και το γάμο. Έτσι, το χρώμα του νυφικού συνήθως είναι αυτό που ορίζει και το χρώμα του χαρτιού της πρόσκλησης (ιβουάρ, κατάλευκο, του πάγου κ.λπ.). Μπορεί ωστόσο το χαρτί να είναι χρωματιστό, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αντίστοιχο χρωματικό θέμα του γάμου. Ένα ακόμη στοιχείο που μαρτυρά τα χρώματα που θα χαρακτηρίσουν το γάμο (σε επίπεδο είτε διακόσμησης είτε λεπτομερειών στην ενδυμασία του γαμπρού, π.χ.) είναι το χρώμα της γραμματοσειράς.

Η γραμματοσειρά άλλωστε είναι αυτή που αντιπροσωπεύει και το ύφος του γάμου. Τα καλλιτεχνικά γράμματα, τα στρογγυλά ή τα εντελώς πρωτότυπα προϊδεάζουν για ένα γάμο χλιδάτο, παραδοσιακό, λιτό ή μοντέρνο. Στη διαμόρφωση βέβαια αυτής της εικόνας παίζει ρόλο και το ίδιο το κείμενο που θα επιλεχθεί για την πρόσκληση (αν θα πρόκειται για κάτι τυπικό, οικείο ή πρωτότυπο).

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το μονόγραμμα που ενδεχομένως να διακοσμεί το ίδιο το προσκλητήριο ή το φάκελο. Εξίσου σημαντικά είναι και τα όποια σχέδια υπάρχουν στο φόντο ή στο δέσιμο της πρόσκλησης, καθώς δίνουν πληροφορίες για το θέμα του γάμου. Αν, για παράδειγμα, ο γάμος σας έχει θέμα νησιώτικο, το προσκλητήριο θα έχει κάποια σχετικά διακοσμητικά. Βέβαια, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν και διάφορα πρωτότυπα ήδη πρόσκλησης (μπουκαλάκια με άμμο, καραβάκια κ.λπ.) που ξεφεύγουν από το τυπικό χάρτινο προσκλητήριο…

Συνεπώς, η επιλογή του προσκλητηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει να γίνεται αφού έχετε κατασταλάξει σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που θέλετε να χαρακτηρίζουν το γάμο σας, ώστε να μην αποτελέσει παραφωνία αλλά έναν υπέροχο πρόλογο για το μοναδικό γεγονός που ακολουθεί!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *